Zeeland Zorgt Samen

Regionaal channel

Vraag

19 april 2022
Profielfoto van Klazine Tuinier
Directeur/Projectleider

“Deelnemers gezocht: Ken je iemand die meer grip op zijn/haar leven wil? Of heb je zelf behoefte aan tools om de balans te houden? Volg dan de WRAP!”

Toelichting

Op zaterdag 23 april starten wij vanuit Stichting HerstelTalent (www.hersteltalent.nl0 in samenwerking met de gemeente Reimerswaal in Kruiningen (Bachen Vaete) een WRAP training. WRAP is voor iedereen die wel eens tegenslag in zijn leven heeft meegemaakt of die meer grip wil op zijn/haar leven. Je ontwikkelt in acht bijeenkomsten een plan waarin je op zoek gaat naar tools/gereedschap om goed voor jezelf te zorgen. Er zijn geen kosten aan verbonden, er is geen specifieke doelgroep. Iedereen die aan zijn welzijn wil werken is welkom. Denk aan mensen die vastlopen in hun leven (eenzaamheid, rouw, psychosociale of lichamelijke problemen) mensen die op een wachtlijst staan voor behandeling of die behoefte hebben aan contact met anderen. WRAP is bewezen effectief op vlak van Herstel, Evidence Based, gebaseerd op ervaringskennis en preventief. Het project wordt gefinancieerd door het Oranje Fonds en onderzocht door kenniscentrum Phrenos die ook de kwaliteit bewaakt: https://kenniscentrumphrenos.nl/kennisproduct/wellness-recovery-action-plan-wrap/ In de bijlage vind je een flyer met meer informatie ook over aanmelding.

Motivatie

Wij geven de WRAP al jaren in onze inloop. Wij willen graag nieuwe doelgroepen 'aanboren' voor deze cursus. Bij voorkeur via POH's ggz, huisartsen of wijkteams maar het mag ook via andere hulpverleners. Wij merken dat hoewel het concept positief wordt ontvangen er niet of nauwelijks mensen worden doorverwezen of aangemeld. Ik ben daarom op zoek naar deelnemers, zodat we met groepen kunnen starten en de meerwaarde kan worden ervaren. Maar ik ben minstens zo benieuwd naar wat er nodig is voor hulpverleners om mensen door te verwijzen naar een nieuw bewezen effectief, preventief en kostenloos initiatief. Ik hoop graag van jullie en mocht er iemand open staan voor een interview over dit ondewerp houd ik mij aanbevolen! 

Werkgebied

Wij werken door heel Zeeland, deze vraag is voor nu gericht op Reimerswaal, er start in mei een WRAP in MIddelburg en ook binnenkort in Schouwen-Duiveland. 

Profielfoto van Jeanine Sinke
Jeanine Sinke
Specialist eenzaamheid

Hallo Klazien, is de WRAP in Middelburg inmiddels van start gegaan?

Jeanine

Profielfoto van Jacqueline van de Kreeke
Mantelzorgmakelaar en clientondersteuner

hoi Klazine, ik heb mogelijk een client, die hiervan gebruik kan/wil maken.
ik zal het deze week met haar bespreken en kom hierop terug. Is het vrijblijvend? heb je een indicatie nodig om deel te nemen? grt. jacqueline.