Zeeland Zorgt Samen

Regionaal channel

Vraag

2 februari 2022
Profielfoto van Liesbeth Boerwinkel
Beleidsmedewerker

“Wie zou onze inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen helpen om een particuliere huishoudelijke hulp te vinden?
Sommige inwoners hebben daar ondersteuning voor nodig.”

Toelichting

Als gemeente krijgen we van inwoners vaak vragen over hulp bij het vinden van een particuliere huishoudelijke hulp.
Voor veel mensen is het niet eenvoudig om digitaal te zoeken of een advertentie op te hangen bij de supermarkt.
Wie zou daar onze inwoners bij kunnen helpen?

Motivatie

Onze maatwerkvooziening hulp bij het huishouden is bedoeld voor de meet kwetsbare inwoners. Dat betekent dat inwoners die zelf particuliere hulp kunnnen organiseren geen aanspraak kunnen maken op hulp bij het huishouden via de gemeente. Maar we vinden het wel belangrijk dat inwoners een steuntje in de rug kunnen krijgen als ze het moeilijk vinden zelf op zoek te gaan naar een particuliere hulp. 

Werkgebied

gemeente Schouwen-Duiveland.

Profielfoto van Marjon Weezepoel-Boogerd
Cliëntondersteuning

Mogelijk dat een informele cliëntondersteuner, ofwel Meedenker, hier een helpende hand in kan bieden? Zij kunnen met de klant in gesprek en ondersteuning bieden bij het vinden van een geschikte partij.
Er zijn op dit moment 6 getrainde Meedenkers actief op Schouwen-Duiveland via het SMWO, die verspreid over het hele eiland ingezet kunnen worden. Ik ben coördinator van deze vrijwilligers, stuur me gerust een berichtje!

Profielfoto van Ruth de Bruin
Ruth de Bruin
Bruizer

Bij de bibliotheken kunnen inwoners terecht die niet digitaal vaardig zijn, wellicht kan met hulp van iemand uit de bieb een advertentie op het prikbord van ZeelandNet gezet worden? DigiSteun (met @Jacqueline Oude Hesselink, ook de moderator van dit platform) is denk ik ook actief op S-D? Kan een clinetondersteuner hier iets betekenen misschien? Ik zou deze vraag ook eens met een collega van communicatie bespreken.