Zeeland Zorgt Samen

Regionaal channel

Vraag

4 maart 2021
Profielfoto van Jacqueline Heijboer
Jacqueline Heijboer
Beleidsmedewerker

“Zijn er projecten/initiatieven waarbij vrijwilligers worden ingezet ter ondersteuning van jonge (alleenstaande) ouders ?”

Toelichting

We hebben gehoord van het projecten Steunouder en Gezinsmaatje, wordt in onze regio (nog)uitvoering gegeven aan deze projecten? 

Profielfoto van Bermath van der Kevie
Maatschappelijk werker

SMWO heeft een 'project' Gezinsmaatjes; getrainde vrijwilligers ondersteunen gezinnen op een laagdrempelige manier bij het opvoeden en opgroeien van kinderen. Gezinsmaatjes kunnen worden ingezet bij gezinnen in de gemeenten Goes en Borsele en Noord Beveland (in overleg)
Vragen kunnen worden gemaild naar gezinsmaatjes@smwo.nl

Profielfoto van Hilde Wielaard
Teamleider/ Vrijwilligerscoördinator

Estafettegezinnen van Agathos ambulante hulpverlening worden ingezet als ervaringsdeskundigen.

Profielfoto van Jos Hommel
Vrijwilliger

Het service/zorgloket Vosmeer Zorgt is er voor iedereen.

Profielfoto van Yvonne van Renswoude
Directie SMWO

Hoi Jacqueline,
Het project gezinsmaatjes is door ons op verzoek van de gemeente jaren geleden gestart in Goes. Vervolgens is dit gepromoot onder de andere gemeenten in de O'regio waar we maatschappelijk werk aanbieden en sommige gemeenten kopen bij ons losse trajecten in. Het is helaas niet als dienstverlening opgenomen in ons reguliere contract, dus het is een los project gebleven. Maakt het wel mogelijk om in gesprek met jullie te kijken of onze vrijwillige gezinsmaatjes ook binnen de gemeente Tholen ingezet kunnen worden. Zal afhankelijk zijn waar de vrijwilligers wonen kan ik me zo voorstellen i.v.m. reistijd.
Als je hiervoor belangstelling hebt, kun je contact opnemen met Bermath van der Kevie, zij is coördinator gezinsmaatjes van SMWO.

Project Steunouder werd uitgevoerd door de Leliezorggroep als apart project. Willemienke Blieck is hiervoor te benaderen. Ik weet niet of ze dit nog uitvoeren.