Zeeland Zorgt Samen

Regionaal channel

Tijdlijn

Thomas Dollevoet heeft dit bericht geliked

Uitnodiging bijeenkomst 17 november: Hoe de kloof te dichten tussen professionals en moeilijk te bereiken mensen, met behulp van peer supporters?

Het project Ensure, een Europese samenwerking van landen rond de Noordzee, waar het Goese project van SMWO ’Goes Bezig’ een onderdeel van is, is in de evaluatiefase beland. Bijgaand de nieuwsbrief waarin de stand van zaken van alle betrokken projecten kort wordt toegelicht, waaronder ook Goes Bezig. Ook hier heeft corona veel in de weg gezeten helaas, maar ondanks dat worden er mooie resultaten in Nederland, België, Frankrijk en Engeland behaald om mensen die door omstandigheden kwetsbaar zijn geworden, door middel van (getrainde en vaak ervaringsdeskundige) vrijwilligers te ondersteunen in het overbruggen van de kloof tussen de systeem- en leefwereld.

Het slotcongres van Ensure is gepland op 17 november in Antwerpen. Lijkt je het leuk om daarbij aanwezig te zijn en meer te weten te komen over het vinden, binden en vasthouden van kwetsbare groepen door middel van een peer to peer benadering, houd dan deze datum vrij. Een uitnodiging volgt voor de zomer.
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Yvonne van Renswoude van SMWO.