Zeeland Zorgt Samen

Regionaal channel

Tijdlijn

Jacqueline Oude Hesselink heeft dit bericht geliked

Beste deelnemer van Zeeland Zorgt Samen,

Het Participatienetwerk Zeeland organiseert op woensdag 10 november van 10.00 – 12.00 de bijeenkomst Vertrouwen om mee te doen?
Deze keer via een livestream vanuit ZB met enkele gasten; als deelnemer ben je online via ZOOM in de livestream aanwezig.

De bijeenkomst is onderdeel van Standplaats Zeeland op 8-9-10 november 2021, thema is Burgerschap en inclusief samenleven.
Gast is Monique Kremer, bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap aan de UvA.

Het thema op 10 november is vertrouwen/wantrouwen tussen (actieve) burgers en de overheid/maatschappelijke organisaties en wie weet ook tussen actieve burgers onderling. Monique Kremer is te gast. Ze is geïnteresseerd in ‘wat kraakt en schuurt in de samenleving’. In haar werk staan onder meer centraal: Hoe kunnen mensen elkaar ontmoeten? Hoe kunnen scheidslijnen kleiner worden? En wat is de rol van de overheid daarin? Deze bijeenkomst biedt verdieping op ons programma in april over werken vanuit de bedoeling met Wouter Hart.

Programma:
Live aan tafel: vertegenwoordigers van Zeeuwse maatschappelijke initiatieven, Monique Kremer en Ankie Feldbrugge (gespreksleider).
• Introductie
• De praktijk: aan tafel in gesprek met enkele initiatieven uit de Omroep Zeeland serie. Waar zijn ze trots op, waar lopen ze tegen aan?
• Inbreng deelnemers: Samen leren. Wat is de kern van het probleem? Wat kan anders, wat kunnen we samen veranderen?
• Reflectie door Monique Kremer
• Wat gaan we samen met de opbrengst van deze bijeenkomst doen?

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor betrokkenen bij overheidsparticipatie/burgerparticipatie, zoals professionals en vrijwilligers bij overheden en maatschappelijke organisaties, sociale ondernemingen en maatschappelijke initiatieven.

Aanmelden kan t/m maandag 8 november via deze link: https://bit.ly/3E9H5ud
Deelname is gratis. Deelnemers ontvangen de ZOOMlink op dinsdag 9 november.

Heb je vragen? Reageer dan onder dit bericht.