Zeeland Zorgt Samen

Regionaal channel

Tijdlijn Zeeland Zorgt Samen

https://www.dus-i.nl/subsidies/ontregelprojecten-zorgaanbieders

Zomaar een losse flodder die ik hier post voor de leden van deze groep die bij een zorgaanbieder werken en last hebben van regeldruk (wie niet?)

Janine Lambrechts heeft dit bericht geliked

Uitnodiging: Live bijeenkomst - Transitiearena Arbeidsparticipatie en (sociale) wijkteams op 28 september 2022 (gratis toegang)

Ben jij werkzaam bij een gemeente, sociaal wijkteam en/of sociaal werkbedrijf? En wil jij aan de slag met het verbeteren van de samenwerking tussen wijkaanpak en de dienstverlening gericht op werk? Doe mee aan een Transitiearena Arbeidsparticipatie en (sociale) wijkteams en zet concrete stappen om het perspectief op (betaald) werk voor mensen dichterbij te brengen. De eerstvolgende is op 28 september 2022.

Movisie en Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid organiseren op 28 september een live bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst worden korte presentaties verzorgd over praktijk en aanpak. Daarna is er volop gelegenheid om met elkaar in kleine groepen door te praten en voor je zelf acties te bedenken die in jouw werkomgeving nuttig en nodig zijn.

Praktische informatie:
Datum:
28 september, 10 uur (inloop vanaf 9.30 uur) tot 12.45 uur met aansluitend lunch
Locatie:
Kanaal30, Kanaalweg 30, Utrecht (live!)
Sprekers:
* Margriet Exterkate en Angelique Zwart van Stichting Binding (sociaal team Wijk bij Duurstede)
* Jacqueline Oude Hesselink, OHD DigiConsulent - Schakel tussen Mens en Digitale Maatschappij

Meer informatie? Neem contact op met: Caroline Harnacke
E: c.harnacke@movisie.nl
T: 06 - 5544 0571

Direct aanmelden:
https://vragen.caop.nl/transitiearena-werk-en-wijk-28-september-2022

Jacqueline Oude Hesselink heeft dit bericht geliked

VSBfonds wil graag investeren in betrokken buurten en burgers in Zeeland. Wilt u meer weten over financiering van uw organisatie of project? Dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek met de adviseurs van het VSBfonds.

Kent u een organisatie of heeft u zelf een idee om uw buurt of wijk een stukje mooier te maken? Heeft u een creatief idee waardoor mensen geactiveerd worden of nieuwe vaardigheden opdoen? Kunnen mensen elkaar ontmoeten en/of leren kennen door uw project?

Wij denken graag met u mee hoe u uw ideeën werkelijkheid kan maken door er een aanvraag van te maken voor het VSBfonds.

Op donderdag 16 juni a.s. van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn de adviseurs aanwezig in het gemeentehuis in Heinkenszand. U kunt een afspraak maken via tel: 030 230 3306 of email: infozeelandbrabant@vsbfonds.nl.

Over VSBfonds
VSBfonds ondersteunt projecten die bijdragen aan een sociale, creatieve en inclusieve samenleving. Het fonds bestaat sinds 1990 en investeert elk jaar 26 miljoen euro vanuit haar donatiebudget voor een Nederland waarin iedereen kan meedoen. www.vsbfonds.nl

Graag tot ziens!

Thomas Dollevoet heeft dit bericht geliked

Uitnodiging bijeenkomst 17 november: Hoe de kloof te dichten tussen professionals en moeilijk te bereiken mensen, met behulp van peer supporters?

Het project Ensure, een Europese samenwerking van landen rond de Noordzee, waar het Goese project van SMWO ’Goes Bezig’ een onderdeel van is, is in de evaluatiefase beland. Bijgaand de nieuwsbrief waarin de stand van zaken van alle betrokken projecten kort wordt toegelicht, waaronder ook Goes Bezig. Ook hier heeft corona veel in de weg gezeten helaas, maar ondanks dat worden er mooie resultaten in Nederland, België, Frankrijk en Engeland behaald om mensen die door omstandigheden kwetsbaar zijn geworden, door middel van (getrainde en vaak ervaringsdeskundige) vrijwilligers te ondersteunen in het overbruggen van de kloof tussen de systeem- en leefwereld.

Het slotcongres van Ensure is gepland op 17 november in Antwerpen. Lijkt je het leuk om daarbij aanwezig te zijn en meer te weten te komen over het vinden, binden en vasthouden van kwetsbare groepen door middel van een peer to peer benadering, houd dan deze datum vrij. Een uitnodiging volgt voor de zomer.
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Yvonne van Renswoude van SMWO.

(onbekend) heeft dit bericht geliked

Hoe krijgen we straks de zorg en aandacht die we nodig hebben?
“Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst”: de titel voor het nieuwe coalitieakkoord.

En nu: met Burgerkracht! Voor bewonersinitiatieven in zorg, welzijn en wonen.

Nederland staat voor een gigantische opgave: tot 2040 verdubbelt het aantal ouderen, er is een tekort aan personeel in de zorg, de financiën zijn ontoereikend en de overbelasting van mantelzorgers neemt toe. Als er niets verandert, loopt de zorg vast.

Tegelijkertijd zien we veel inspirerende bewonersinitiatieven op het brede terrein van zorg, wonen en welzijn, die de solidariteit en gemeenschapskracht versterken. Ook in Zeeland. Waar staan bewoners en hun initiatieven in het geheel?

Vrijdag 18 februari 2022, van 14.30 tot 17.30 uur in Sint Annaland.
Lees verder op https://zeelandbruist.nu/?p=418