Zeeland Zorgt Samen

Regionaal channel

Tijdlijn Zeeland Zorgt Samen

Jacqueline Oude Hesselink heeft dit bericht geliked

VSBfonds wil graag investeren in betrokken buurten en burgers in Zeeland. Wilt u meer weten over financiering van uw organisatie of project? Dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek met de adviseurs van het VSBfonds.

Kent u een organisatie of heeft u zelf een idee om uw buurt of wijk een stukje mooier te maken? Heeft u een creatief idee waardoor mensen geactiveerd worden of nieuwe vaardigheden opdoen? Kunnen mensen elkaar ontmoeten en/of leren kennen door uw project?

Wij denken graag met u mee hoe u uw ideeën werkelijkheid kan maken door er een aanvraag van te maken voor het VSBfonds.

Op donderdag 16 juni a.s. van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn de adviseurs aanwezig in het gemeentehuis in Heinkenszand. U kunt een afspraak maken via tel: 030 230 3306 of email: infozeelandbrabant@vsbfonds.nl.

Over VSBfonds
VSBfonds ondersteunt projecten die bijdragen aan een sociale, creatieve en inclusieve samenleving. Het fonds bestaat sinds 1990 en investeert elk jaar 26 miljoen euro vanuit haar donatiebudget voor een Nederland waarin iedereen kan meedoen. www.vsbfonds.nl

Graag tot ziens!

Thomas Dollevoet heeft dit bericht geliked

Uitnodiging bijeenkomst 17 november: Hoe de kloof te dichten tussen professionals en moeilijk te bereiken mensen, met behulp van peer supporters?

Het project Ensure, een Europese samenwerking van landen rond de Noordzee, waar het Goese project van SMWO ’Goes Bezig’ een onderdeel van is, is in de evaluatiefase beland. Bijgaand de nieuwsbrief waarin de stand van zaken van alle betrokken projecten kort wordt toegelicht, waaronder ook Goes Bezig. Ook hier heeft corona veel in de weg gezeten helaas, maar ondanks dat worden er mooie resultaten in Nederland, België, Frankrijk en Engeland behaald om mensen die door omstandigheden kwetsbaar zijn geworden, door middel van (getrainde en vaak ervaringsdeskundige) vrijwilligers te ondersteunen in het overbruggen van de kloof tussen de systeem- en leefwereld.

Het slotcongres van Ensure is gepland op 17 november in Antwerpen. Lijkt je het leuk om daarbij aanwezig te zijn en meer te weten te komen over het vinden, binden en vasthouden van kwetsbare groepen door middel van een peer to peer benadering, houd dan deze datum vrij. Een uitnodiging volgt voor de zomer.
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Yvonne van Renswoude van SMWO.

(onbekend) heeft dit bericht geliked

Hoe krijgen we straks de zorg en aandacht die we nodig hebben?
“Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst”: de titel voor het nieuwe coalitieakkoord.

En nu: met Burgerkracht! Voor bewonersinitiatieven in zorg, welzijn en wonen.

Nederland staat voor een gigantische opgave: tot 2040 verdubbelt het aantal ouderen, er is een tekort aan personeel in de zorg, de financiën zijn ontoereikend en de overbelasting van mantelzorgers neemt toe. Als er niets verandert, loopt de zorg vast.

Tegelijkertijd zien we veel inspirerende bewonersinitiatieven op het brede terrein van zorg, wonen en welzijn, die de solidariteit en gemeenschapskracht versterken. Ook in Zeeland. Waar staan bewoners en hun initiatieven in het geheel?

Vrijdag 18 februari 2022, van 14.30 tot 17.30 uur in Sint Annaland.
Lees verder op https://zeelandbruist.nu/?p=418

Wijkgericht werken en de kracht van cultuur!

Op 15 februari (15 - 16:30) organiseert het Channel Cultuur, Zorg & Welzijn een videosessie over Wijkgericht werken en de kracht van cultuur:

Om een buurt tot een leuke, levendige buurt te maken is het belangrijk dat bewoners elkaar leren kennen. En het liefst samen iets gaan doen. Culturele activiteiten spelen een belangrijke rol in ontmoeting en sociale cohesie. Activiteiten waarbij de wensen en dromen van de buurtbewoners centraal staan. Tijdens deze sessie maak je kennis met succesvolle aanpakken in Groningen en de Vinex-locaties van Utrecht.

Geïnteresseerd? Meld je via onderstaande link aan (door op de gele knop 'ik ben erbij!' te klikken).

https://lkca.1sociaaldomein.nl/videosessies

(onbekend) heeft dit bericht geliked

Digitaal Thuis in Zeeland

Kunnen digitale middelen helpen om zorgvragen uit te stellen of te voorkomen? Met de pilot Digitaal Thuis in Zeeland onderzoeken we deze vraag. Daarvoor bieden we kwetsbare personen de kans om een half jaar lang kosteloos gebruik te maken van een breed palet aan digitale oplossingen.

De pilot wordt uitgevoerd door SWVO, in samenwerking met vier thuiszorgorganisaties (Iriz Zorg, Lelie Zorggroep, Schutse Zorg, SVRZ) en drie gemeenten (Borsele, Goes en Tholen).

We zoeken in totaal ca. 100 deelnemers in vier verschillende kernen: gemeente Borsele, Goes-Oost, gemeente Tholen en Wolphaartsdijk. Het aanbod wordt afgestemd op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de deelnemer. Leidend zijn daarbij de pijlers van Positieve Gezondheid: eenzaamheid, meedoen, mobiliteit, veiligheid en vitaliteit & beweging. Het doel is om in een vroeg stadium inwoners ondersteunen in de regie over hun eigen gezondheid. Op die manier hopen we zelfredzaamheid te bevorderen, eenzaamheid te verminderen en de sociale betrokkenheid te vergroten.

Lees er meer over op https://zzs.1sociaaldomein.nl/documenten/5119-digitaal-thuis-in-zeeland
Of neem deel aan de besloten groep op de Channel rondom dit thema:
https://zzs.1sociaaldomein.nl/groep/439-digitaal-thuis-in-zeeland